Steun ons

Inkomsten

De kinderboerderij ontvangt vanuit de gemeente een subsidie voor voer en hooi voor de  dieren. Inkomsten worden daarnaast verkregen uit de verkoop van koffie, thee, koek, chips etc., eieren, het geven van educatieve lessen en verhuur van de ruimtes. Ook organiseren we activiteiten die inkomen genereren, zoals elders in dit boekje genoemd.  Al het overige benodigde geld (voor bijvoorbeeld onderhoud van de hokken en hekken, dierenartskosten, koffie/thee voor vrijwilligers, energiekosten, verzekeringen, WOZ etc. etc.) moet via sponsors of donaties worden verkregen. Steun ons

Het geld dat gesubsidieerd, gedoneerd en gesponsord wordt of bijvoorbeeld verkregen wordt door het verkopen van eieren, het verhuren van de ruimte of het geven van lesjes natuureducatie, komt allemaal uitsluitend ten goede aan de dieren. Steun ons

Steun ons
Steun ons

Donaties

 

Er zijn verschillende manieren waarop u ons kunt ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van een donatie of door ons te sponsoren.

U kunt op verschillende manieren de kinderboerderij (financieel) steunen. Bijvoorbeeld :

 • Via iDEAL met dit formulier
 • Door een bedrag via internetbankieren over te maken
 • Door een automatische afschrijving te maken waarmee u ons maandelijks of jaarlijks steunt met een bepaald bedrag
 • Door in de donatiekip , die bij de ingang van ons terrein staat, een bijdrage te doen
 • Door een app te sturen naar het telefoonnummer van de Coördinator (06 – 2391 0121) met het verzoek om een “tikkie”te sturen
 • Door een product te kopen dat wij voor onze dieren nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een baal hooi, zak voer, nieuw halster of voerbak o.i.d.
 • Door een dier (op afstand, het dier blijft bij ons) te adopteren. U draagt dan bij aan de onderhoudskosten met een bedrag naar keuze, en ontvangt een adoptiecertificaat en af en toe foto’s en nieuws over het dier.

Donaties zijn altijd welkom op rekeningnummer NL17 INGB 0005 7130 14 op naam van Stichting Oosterhoeve!

De kinderboerderij heeft een Anbi-status.

Uw giften zijn daardoor aftrekbaar van de belasting.

Naam : Stichting Oosterhoeve 

fiscaal nummer : 8138 64 422

postadres : IJsselsingel 2, 5215CL  ’s Hertogenbosch

bezoekadres : IJsselsingel 1, 5215CL  ’s Hertogenbosch

Tel. 0623910121

Mailadres : oosterhoeve@gmail.com

Meer informatie vindt u hier:

Vrijwilligers

Je kunt ons ook steunen door vrijwilliger te worden. Wat het inhoudt om bij ons vrijwilliger te zijn kun je hieronder lezen.

Een werkdag op de Oosterhoeve

Een doordeweekse dag op de Oosterhoeve ziet er ongeveer als volgt uit:

De meeste vrijwilligers beginnen om 9 uur. (In overleg zijn ook andere tijden mogelijk). Om klokslag 9 uur gaan we naar buiten voor een meditatieve stilte van ongeveer 10 minuten. De meeste mensen die hier voor het eerst komen hebben daar nog nooit van gehoord, maar bijna altijd horen we, als men er eenmaal aan gewend is dat het eigenlijk wel heel fijn is om in stilte te beginnen. Om 10 over 9 gaan we weer naar binnen en drinken we koffie of thee. Bijzonderheden worden verteld en het werk wordt verdeeld: wie gaat er naar de kippen, wie blijft er vandaag in het koffiehuis om voor de gasten te zorgen, et cetera.                  

Er is een technische ploeg, een groen-groepje, er zijn mensen die steeds wat anders doen maar er zijn er ook die al jaren hetzelfde doen. Het kan allemaal.                             

Om half 10 beginnen we echt met de werkzaamheden. We werken steeds 5 kwartier en hebben dan weer een half uur gezamenlijk pauze, op vaste tijden. Tijdens de pauzes wordt er geen telefoon opgenomen, wij vinden dit sociale moment erg belangrijk om met elkaar contacten te leggen.

Meestal worden in het eerste werkblok de dieren gevoerd en gebruiken we het 2e blok om de hokken en verblijven goed te reinigen.

Tussen de middag is er altijd verse soep, gemaakt door 1 van onze medewerkers.

Na de lunch zit voor de meeste werkenden de dag er op. De middag wordt gebruikt om (therapeutische en andere ) gesprekken te houden en om extra klussen uit te voeren. Het einde van de middag staat in het teken van het voorbereiden van de dieren op de nacht : nog extra voeren, sommige dieren binnen zetten en de algehele controle over het terrein.

2x per jaar hebben we een personeelsfeest. Net voor de zomervakantie sluiten we af met een zomerfeest , en met kerst hebben we een brunch. Bij deze feesten vinden we het heel belangrijk dat de werkers hun gezinsleden of beste vriend(-in) meebrengen, zodat die ons ook leren kennen en wij hen. Bovendien vinden mensen het vaak fijner om samen met iemand anders naar een feest te komen.

De Oosterhoeve kan altijd nieuwe mensen gebruiken, we kennen geen wachtlijst.

Weekendvrijwilligers

Er is een apart team van vrijwilligers die samen een rooster vullen waarin zij garant staan voor de weekenden, zowel voor het voeren als voor het toezicht.

Neem je deel aan het team dan bepaal je zelf hoe vaak je ingeroosterd wordt, maar we vragen wel of je minimaal 1x per maand 2 uren beschikbaar kunt zijn, anders leer je de dieren en de collega’s niet kennen. Je kunt zelf een duo vormen, met je partner, een vriend of een collega, of met een andere vrijwilliger worden ingedeeld, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Er zijn altijd minstens 2 vrijwilligers aanwezig. We hebben mensen nodig voor het voeren, maar ook die op zondag toezicht houden. Zij hoeven niet te voeren. Kinderen kunnen altijd mee.

Het is niet zo dat alle vrijwilligers alleen maar dieren verzorgen. We hebben mensen die wekelijks groente halen die we van de groenteboer krijgen, mensen die mee koken op donderdag (voor het sociaal restaurant), er zijn vrijwilligers die thuis taart bakken voor een activiteit en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Er is veel hulp nodig op de boerderij. Mocht je dingen zien waaraan je je steentje wilt bijdragen, laat het ons dan weten.  Grote kans dat we daar heel blij mee zijn.

Oosterhoeve

kinderboerderij en zorgboerderij

Sponsoren

Een bedrijf als de onze kan niet zonder sponsors “in natura”. Als wij verf of een stuk afrastering nodig hebben, stellen we alles in het werk om daar gratis of heel goedkoop aan te komen. Nieuw is vaak helemaal niet nodig, wij zijn al blij als het beter is dan dat wat we hebben.  Ook sponsoring in arbeid is altijd zeer welkom. Een bedrijf dat een teambuildingdag organiseert en onze organisatie daarbij bedenkt om mee te komen klussen, is van onschatbare waarde. Het is geweldig om te zien wat er op zo’n dag gerealiseerd kan worden : 10 kabouters geschilderd, een stalletje vernieuwd of opgeknapt bijvoorbeeld. Wij kunnen voor koffie en soep zorgen en iedereen heeft een leuke dag en gaat voldaan naar huis. Win-win!

Een impressie van GroenLinks tijdens NL-Doet, mei 2021 vindt u hier.

Wilt u graag sponsoren? Hieronder staan een aantal van onze sponsoren vermeld. U bent u van harte welkom om ook uw steentje bij te dragen, dan zullen wij ervoor zorgen dat uw naam hieronder ook vermeld wordt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 • Oranjefonds en Verenigde spaarbank: Hebben de studieplek gesponsord.
 • De Regiobank: i.s.m. architectenbureau Koek is de verbouwing van het kippenhok mogelijk gemaakt ( uitvoering september 2022)

 • Kompas Financiën,  en Zuyderleven

 • The Dutch Pug sisters

 • Computerhuis Oost: 2 laptops gedeeltelijk gesponsord gekregen van het computerhuis t.b.v. de huiskamer, waar studenten en bezoekers gebruik van kunnen maken als internetcafé.
 • IT-OK uit Schijndel heeft ons gesponsord met accessoires voor de laptops.
 • ITOA heeft ons gesponsord met computer-software en -benodigdheden.
 • De aansluiting op het internet kregen we van het Wijk- en dorpsbudget.
 • Dankzij Club51, basisschool De Oberon en de buurman van onze Joep, konden wij de omheining van de wei aanpassen (zodat de koeien niet meer in de schooltuin kunnen).
 • Rotaract heeft onze vrijwilligers geholpen bij het plaatsen van de hekken.
 • Stichting 1184 sociale sponsoring schenkt ons het bedrag voor een feestje voor onze vrijwilligers.
 • Club51 heeft onze boerderij nogmaals uitgekozen als goed doel voor hun pubquiz, zodat we ook een mooi nieuw konijnenverblijf konden maken.
 • BiggelaarGroen heeft ons gesponsord in de afgelopen tijd, middels een flinke korting.
 • Dierenkliniek Hoogveld sponsort ons met korting bij de entingen van onze konijnen.
 • De Luiaard: Een leuk bedrag om voer te kopen voor de dieren.
 • FRiS HRM . Dit bedrijf heeft een groot bedrag gesponsord dat voldoende is voor een heel jaar sponsoring van voer en hooi voor 2 ezels .
 • Firma Theo Heijmans, Rosmalen: Heeft gratis container verzorgd voor afvoeren van puin bij verbouwing.
 • Ekoplaza Den Bosch (middels dozen groente-afval iedere week, al 10 jaar lang).
 • Jumbo Maaspoort voor het groente en fruit voor onze diertjes.
 • Gemeente Den Bosch voor hand- en spandiensten, de jaarlijkse voedersubsidie en de bijdrage aan de grote renovatie.
 • Mebin Den Bosch en Betonnatuurlijk, die voor een vriendenprijsje beton leverden.
 • Vele dierenvrienden hebben een of meerdere van onze dieren in hun hart gesloten via adoptie op afstand en sponsoren op die manier de Oosterhoeve.
 • Boels verhuur voor korting bij huur van apparatuur.
 • Knillispoort voor al vele jaren sponsoring van het varkentje Knillis.
 • Breedveld Verf Den Bosch die ons vaak helpt met verf.
 • Een afvaardiging van GroenLinks heeft tijdens NL-Doet onkruid gewied.
 • Dechra veterinaire producten heeft de huiskamer geschilderd, kabouters geschilderd, kippenhok geschilderd en behandeld, dieren ontwormd en hoefjes gekapt en de vlindertuin opgeknapt. Dechra komt dit jaar voor de 2e keer met ruim 20 personen ons een hele dag helpen met zowel dier- als groen en technische werkzaamheden
 • Alkyd Studio, Peter van Hout heeft de mooie schildering op de keet gemaakt (van de bij met bloem) – www.alkyd-studio.nl 
 • Familie Neefs heeft de verf voor de Huiskamer gesponsord.
 • Aptec beveiliging heeft ons gedeeltelijk gesponsord met de prijs van de
  beveiliging.
 • Stichting instituut Silverlinde,  kenniscentrum natuurgeneeskunde voor dieren.

 • Stichting Zin  heeft tijdens een klusdag een prachtig nieuw hok voor onze haantjes geschonken en geplaatst.

 • Janssen Pharmaceutica NV.

Door de website te blijven gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten